13-03-05

het lang verwachte reisverslag

Door een dom virus op de pc raakte ik lange tijd niet om mijn blog. Dan maar thuis thius om dees weer eens ' up te daten'.
 
Wil er geen compleet programa van alles wat we bezocht hebben neerpoten, je moet er zelf zijn geweest om de sfeer op te snuiven en de imposante dingen te zien, ik zal het bij de toffe momenten houden.
Op 19februari vertrokken we dan (we= papa en ik) naar tunesië. In de luchthaven door de douane, en tmoest erweer om doen, de knoop van mijne broek geeft alarm. (van de 3 keer dat ik met de 'vlieger' wegging is da nu al de tweede keer)
goed aangekomen, maar wel nog een uurtje van het ene hotel naar het andere gestuurd om dan uiteindelijk een kamer te krijgen bij het eerste hotel.
volgende dag rondrit met bus om Djerba te 'ontdekken' anekdote van de dag: Ik mocht er in een potterie gaan werken omdat ik goed engels kan. Daar kochten we onze eerste souvenirs: un chamaux magic. echt tof!
in een ander winkeltje begint papa een gesprek met de eigenaar, en uit het niets vraagt die plots hoeveel kamelen pap wil voor mij. Even voelde ik me speciaal, heel even maar.
Maandag begint het circuit: we werden verdeeld in jeeps, 9 in totaal, wij zitten in de eerste, samen met een koppel en een dame alleen, onze chauffeur en de enige echt gids: Jaouli Mabrouck. Hij vertelde direct dat hij van belgen hield en dat hij ons daarom bij hem heeft gezet.
dindsdagavond in een tentenkamp geslapen, met wel 4 dekens, want snachts was het rond de 0 graden. Ik  heb er heerlijk geslapen (alleen was marie nu op bezoek), maar de anderen hadden last van spanjaarden in de tenten ernaast.
Na het avondeten hebben we voor het eerst op de reis een waterpijp gerookt met appeltabak, heerlijk! Daarna entertainden  de chauffeurs ons met dans  en muziek (djembe) en zang, die avond heb ik echt genoten.
herinneringsmoment van de woensdag: de dromedaristocht, heerlijk, het gevoel van verlatenheid en toch geen eenzaamheid (ook al waren de kwebbelende fransen erbij)
donderdagavond: soirrée tunisienne, echt super, zoveel gangenmenu met als hoofdschotel couscous, ook al heb ik bijna niets gegeten, het zag er overheerlijk uit! De typische thee alamenthe was er ook, lekker,lekker, lekker!!!!
Meegebrachte souvenirs: kleine waterpijp, grote waterpijp, magische kameel, 'magische' kaarsenhouder, rood zand van de rode woestijn, en wit zand van, uiteraard, de witte woestijn, kwarts die we zelf raapten, zo'n sjaal om het typische hoofddeksel te maken, een armbandje die ik kreeg van mabrouck, foto's en herinneringen...
raar einde maar een einde.
sluukes

13:52 Gepost door ellen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

meer het enige wat ik kan zeggen is: ik wil meer weten, meer zien en meer horen... maar ik zal vant weekend es de foto's moeten komen bekijken e (of het weekend erop of een andere keer!)

Gepost door: soet | 14-03-05

*** hoeveel kamelen zou je vader eigenlijk gevraagd hebben denk je? vast 100 ofzo :)
by the way... kben zoooo jaloers, gij zat lekker int zonnetje, oases, dorpjes... en ik in de sneeuw. aant werken aan me thesis. *zucht*
tot gauw é ellentje :) xxx

Gepost door: elsie | 20-03-05

De commentaren zijn gesloten.